Домашна майонеза, за която не са нужни сурови яйца: Италианец сподели много сполучлива рецепта...
5 Февруари 2025
1227
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Апетитна и плътна майонеза
Има много рецепти за домашен сос "а ла майонеза". Казахме ви как да го направите със заквасена сметана. Много хора избягват да правят истинска майонеза , защото изисква сурови яйца.
За щастие това може да се избегне.
Италиански готвач от кулинарния блог cookingwithbello разказа как да си направим вкусен сос от варени яйца. Ако никога не сте имали възможност да правите майонеза, тази рецепта е за вас.
съставки:
- 3 яйца
- 80 мл вода
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 50 мл екстра върджин зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете яйцата твърдо. Охладете ги и ги обелете.
- За удобство можете да ги разполовете. Прехвърлете в съд, където ще е удобно да разбивате с блендер.
- Добавете вода, оцет, олио. Добавете сол на вкус и разбийте всичко за минута или до гладкост.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари