Домашна майонеза за секунди: Без емулгатори, без консерванти, без подобрители на вкуса, без стабилизатори!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашна майонеза за секунди: Без емулгатори, без консерванти, без подобрители на вкуса, без стабилизатори!
Домашна майонеза за секунди: Без емулгатори, без консерванти, без подобрители на вкуса, без...
25835
Домашна майонеза за секунди: Без емулгатори, без консерванти, без подобрители на вкуса, без стабилизатори!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Открихме рецептата за тази чудесна домашна майонеза в един руски сайт, опитахме я и трябва да ви кажем, че е страхотна!

Много е вкусна, но най-важното е, че не съдържа разни вредни химикали, които обикновено се добавят към подобни продукти. Невероятно вкусна е и мега бърза! Наистина се приготвя за секунди!

Освен това плътността й е идеална, не се разтича или омеква даже два дни след приготвянето! Така че има невероятна консистенция, можете да украсявате с нея, да шприцовате всякакви форми и те няма да се "разпадат"!

Рецепта за домашна майонеза

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 1 яйце
  • ¼ чаена лъжичка сол (или на вкус, но първо опитайте по-малко, защото лимонът подсилва соления вкус)
  • ½ чаена лъжичка захар (имате нужда от малко, подобрява вкуса)
  • ½ чаена лъжичка горчица (без горчица ще получите бяла майонеза)
  • 1 с.л.
лимонов сок (или оцет, но по-добре с лимон)
  • 150-180 мл рафинирано масло от растителен произход (гъстотата на майонезата зависи от количеството масло), ако сложите студено пресовано ще горчи малко - опитахме!
  • *всички продукти трябва да са със стайна температура!!!

    ПРОЦЕДУРА:

    Сложете лимонов сок, сол и захар в стъклен буркан, разбъркайте.

    След това добавете горчица и растително масло, но без да разбърквате. Чукнете внимателно яйцето и внимателно го изсипете в олиото. Жълтъкът не трябва да се разбива!!!

    След това вземете пасатор и го използвайте, за да покриете жълтъка и го спуснете на дъното на буркана. Едва тогава го включете! Веднага ще забележите образуването на емулсия и след няколко секунди майонезата ще е готова.

    И така, какво е важно да запомните: не включвайте пасатора, докато не потъне накрайникът докрай, тоест не избута жълтъка, и когато забележите, че майонезата се образува след няколко секунди, постепенно и бавно започнете да го изтегляте нагоре, докато цялата смес се превърне в майонеза. Това е! Много лесно и простичко се получава чудесна майонеза!

    домашна майонеза

    Тази майонеза не съдържа изкуствени оцветители, емулгатори, консерванти и други химикали. Но не забравяйте, че майонезата все пак е много калорична, така че не прекалявайте.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft