Най-вкусната от всички наденички е, разбира се, домашната наденица, направена от собствените ни ръце, без никакви вредни добавки и примеси.
Но тук е проблемът: не всяка домакиня изгаря от желание да се занимава с приготвяне на наденици.
Затова днес ви предлагаме една много проста рецепта за вкусен домашен колбас, който може да бъде приготвена без черва, във фолио.
Домашна наденица без черва
СЪСТАВКИ
- 1 кг свинско месо
- 500 грама сланина със слой месо
- 5-6 скилидки чесън
- 1 супена лъжица мед
- черен пипер, сол на вкус
- 50 мл вода
- фолио
- растително масло за намазване
Приготвяне
Нарежете малки кубчета месо и сланина.
Минете чесън през пресата.
Добавете сол и черен пипер, малко студена вода. Смесете добре всичко.
Нарежете фолиото на парчета с дължина 30 см и леко намажете с растително масло.
Поставете месото върху фолиото и го увийте като бонбони.
Поставете колбасите във фолио върху тави за печене.
Сместа от мед и топла вода, разбъркайте добре.
Разтворете фолиото по средата намажете колбасите с получената смес.
Оставете продуктите в пещта за още 10-15 минути.
Домашните колбаси във фолио са готови. Бон апетит!
Формата на наденицата може да бъде всякаква: продълговата, под формата на малки наденички, навити. В края на краищата основното нещо в домашно приготвената наденица е нейният уникален вкус, нейният магически аромат и 100% естественост!