![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
60 г лешници
20 г орехи
70 г кафява захар
2 ч.л. ванилена захар
20 г какао на прах
80 г шоколад
200 мл сметана
Ядките се запичат в сух тиган около 7-10 минути, докато започнат да ухаят. Прехвърлят се веднага в студена чиния и се оставят да изстинат. С кърпа им се излющват кожичките, доколкото може. Ядките, захарта и ванилената захар се слагат в блендер и се пюрират на фина маса. Добавя се какаото и се обърква добре. Шоколадът се нарязва на ситно, сметаната се загрява. В нея се слага шоколада и се бърка, докато се разтвори. Оставя се само леко да се охлади и се изсипва към ядките. Бърка се до хомогенност. Оставя се да се охлади, като се разбърква редовно. Прехвърля се в буркан и се съхранява в хладилник.
От вида на шоколада зависи крайният вкус - изберете качествен шоколад, най-добре с високо съдържание на какао, за по-наситен вкус.