Мойте Рецепти
2 чаши сурови лешници
1,5-2 с.л. кокосово масло
1 ч.л. екстракт от ванилия
1/2 чаша кокосова захар (има я в големите вериги супермаркети)
1,5 с.л. какао на прах
1/4 - 1/2 ч.л. инстантно кафе
1/4 ч.л. морска сол
За мнозина течният шоколад е любимата добавка към сутрешната филийка. Но най-вероятно се притеснявате, че не е особено здравословен. Рецептата, която ви предлагаме, е създадена само от проверени и здравословни съставки, и със сигурност ще се превърне в любима, щом веднъж я опитате.
Загрейте фурната на 150 градуса и изпечете вътре лешниците около 13 минути. Така ще засилите аромата им. Щом изстинат, ги обелете и ги смелете в блендер на ситно.
След 10-тина минути добавете в блендера кокосовото масло и продължете да смилате, докато получите хомогенна смес. Добавете останалите съставки и смелете всичко много добре, след което прехвърлете сместа в стъклен буркан с капак.
Така приготвения крем съхранявайте в хладилника.