Някои домакини използват кубчета бульон, за да подобрят вкуса на различни ястия и сосове. Някои го правят по различен начин: правят обикновени домашни заготовки, които разкриват вкуса на ястието, по съвсем друг начин. И ползите в този случай са десетки пъти повече.
Замразяването на ароматният бульон за бъдеща употреба е страхотна идея. Но фризерът за съжаление разваля вкуса на съставките! Днешната ни заготовка е от магданоз, целина и моркови, която без проблем можете да съхранявате на долния рафт на хладилника. Магданозът съдържа ненормално количество витамини и минерали. Морковите и целината също!
Списъкът на съставките може да бъде допълнен и с 4-5 скилидки чесън, лъжица хмел, червен пипер. Всяка добавка ще направи подправката още по-оригинална, въпрос на вашия вкус!
Съставките
магданоз 100 g
Целина 200 g
моркови 200 g
магданоз
черен пипер
сол
Подготовка
Почистете всички зеленчуци и ги пасирайте през месомелачка или блендер.
Смесете приготвените съставки със сол. Поставете масата в стерилизирани буркани с капачка. Дръжте в хладилника.
Тази подправка може да използвате и за кюфтета, пържоли, месо и всякакъв вид ястия. Добавяйте по 1 супена лъжица от пастата за 400 грама мляно месо, но бъдете внимателни със солта
Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите си