Домашна пикантина- всяко ястие става божествено с нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашна пикантина- всяко ястие става божествено с нея
Домашна пикантина- всяко ястие става божествено с нея
20160
Домашна пикантина- всяко ястие става божествено с нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Някои домакини използват кубчета бульон, за да подобрят вкуса на различни ястия и сосове. Някои го правят по различен начин: правят обикновени домашни заготовки, които разкриват вкуса на ястието, по съвсем друг начин. И ползите в този случай са десетки пъти повече.

Замразяването на ароматният бульон за бъдеща употреба е страхотна идея. Но фризерът за съжаление разваля вкуса на съставките! Днешната ни заготовка е от магданоз, целина и моркови, която без проблем можете да съхранявате на долния рафт на хладилника. Магданозът съдържа ненормално количество витамини и минерали. Морковите и целината също!

Списъкът на съставките може да бъде допълнен и с 4-5 скилидки чесън, лъжица хмел, червен пипер. Всяка добавка ще направи подправката още по-оригинална, въпрос на вашия вкус!

 

Съставките

магданоз 100 g

Целина 200 g

моркови 200 g

магданоз

черен пипер

сол 

 

Подготовка

Почистете всички зеленчуци и ги пасирайте през месомелачка или блендер. 


Смесете приготвените съставки със сол. Поставете масата в стерилизирани буркани с капачка. Дръжте в хладилника.

заготовка за супа

Тази подправка може да използвате и за кюфтета, пържоли, месо и всякакъв вид ястия. Добавяйте по 1 супена лъжица от пастата за 400 грама мляно месо, но бъдете внимателни със солта

Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите си

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft