1 пиле
2 моркова
1 корен магданоз или парче кервиз
3 по-малки глави кромид лук
1 стрък праз
1 чаша прясно мляко
1 яйце
подправки: сол, черен пипер на зърна, смлян черен пипер
шепа фиде
пресен магданоз за поръсване
Нарежете почистените зеленчуци на едри парчета. Измийте добре пилето и го сложете в по-голяма тенджера. Добавете зеленчуците и подправките и залейте всичко със студена вода. Захлупете тенджерата и сложете да се вари на тих огън около 2 часа (докато месото се развари). Щом месото се свари, извадете го от тенджерата и отстранете кожата и костите, а месото накъсайте на парчета. Една част от месото може да върнете в чорбата, а другата да запазите за друго ястие - например пиле с ориз.
Щом чорбата уври, добавете фидето и изчакайте да се свари. Накрая разбийте чаша прясно мляко с 1 яйце и добавете бавно сместа към още врящата чорба. Оставете да къкрят заедно още 10 минути. Поръсете с нарязания магданоз.
Поднесете чорбата гореща.