В дълбок съд сложете маята с 1-2 лъжички брашно, 1 лъжичка захар и малко хладко мляко. Сложете съда на топло да престои, докато втаса маята. Щом шупне, излейте сместа в брашното (предварително пресято и с оформено кладенче в средата му). Добавете яйцата и солта, и замесете меко тесто. Оставете го 20-тина минути да втаса. След това го разделете на 6 топки. Вземете голяма кръгла тава и я намажете с мас. Разточете всяка топка тесто с големината на тавата. Разтопете маргарина и свинската мас. Започнете да редите в тавата: първата разточена кора, намажете я с горната разтопена смес, отгоре поръсете с натрошено сирене, покрийте с втора кора, отново мазнина и сирене, и редувайте така, докато използвате всички 6 кори. Нарежете погачата на ромбове. Намажете най-горната кора с разтопено масло и разбито яйце, и я поръсете със сусам. Преди да я сложите да се пече, оставете я малко да постои на стайна температура да втаса отново тестото. Изпечете погачата в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато стане с приятна червеникава коричка. Поднесете с кисело мляко.
Домашна погача със сирене за сръчни домакини
23 Октомври 2015
28418
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари