Маята се разтваря в млякото, прибавят се солта, захарта и брашно, колкото поеме, за да се получи меко тесто. Тестото се омесва добре и се разделя на две части. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Кората се намазва с разтопено краве масло и се поръсва с пълнежа от орехите, канелата и захарта. Навива се на руло и се реже на парчета с дебелина 6-7 мм. Така се приготвя и втората кора. Поставят се легнали в намазана с масло тава, като се оставят да втасат около 40 минути. Пече се до зачервяване в умерена фурна. След като изстине, залива се с врял сироп. За сиропа: Захарта и водата се варят, докато водата се редуцира и сиропът се посгъсти. Може да го ароматизирате с ванилия и лимонена кора.
Рецептата може да приготвите и с готови фини кори, като вземате по 2-3 едновременно, мажете ги с разтопено масло и ги навивате с плънката.