200 гр. захар
100 гр. нишесте
100 гр. сухо мляко
1 ч.л. сол
3 пакетчета ванилова захар (или още по-добре - ако имате пръчици ванилия, използвайте две от тях, като извадите семенната част)
Сигурно се чудите защо да приготвим сместа за пудинг у дома, когато в магазина има евтини готови смеси? Отговорът е лесен - домашното в повечето случаи е в пъти по-добро и качествено от купешкото. А и така винаги ще знаете какви съставки слагате в пудинга. Ето и рецептата:
В купа сложете всички съставки и смесете добре, за да се съединят. Така приготвената смес поставете в чист буркан и съхранявайте на тъмно и сухо място.
Как да направите пудинг: Когато искате да подготвите пудинг, вземете 500 мл мляко и сложете 60 г от сухата смес за пудинг. Когато млякото се загрее, добавете сухата смес и разбърквайте непрекъснато с тел за разбиване, докато се сгъсти цялата смес. Сервирайте в малки купички, като покриете повърхността с прозрачно фолио, за да не се образува кора.