Нарежете на ситно лука, поръсете го с лъжица и го запържете в смес от загрятите масло и олио на слаб огън, докато омекне, но все още остане бял на цвят. През това време отделете месото от костите и го нарежете на дребни кубчета. Прехвърлете месото и костите в съда с лука, добавете чаша вода, две лъжички сол и половин лъжичка черен пипер, а след това варете на тих огън около час и половина в похлупен съд, като от време на време разбърквате. Ако забележите, че водата се изпарява, добавете още малко (трябва непрекъснато да има вода на дъното). Почистете морковите, нарежете ги на кръгли парчета и кубчета. Почистете и корена от магданоза, а целината обелете и нарежете на дребни кубчета. Когато месото е готово, добавете зеленчуците и малко вода и ги варете заедно още половин час в похлупен съд. Щом измине необходимото време, добавете още 1,5 - 2 литра вода. Когато водата кипне, Оставете супата да поври още десетина минути, след което дръпнете съда от котлона. Опитайте на вкус, добавете още сол и черен пипер по желание. Смесете сметаната с жълтъка и малко течност от чорбата, изсипете получената кашица в чорбата и разбъркайте. Накрая добавете ситно нарязан магданоз. По желание може да се добави и малко лимонов сок, веднага или при сервиране. Приятен апетит!
Домашна телешка чорба
15 Февруари 2014
56801
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари