Домашна торта Добуш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Домашна торта Добуш
Домашна торта Добуш
admin
Добавена от: admin
125306
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
500-700 г брашно
6 яйца
1 в.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 в.ч. свинска мас
1 пак. амонячна сода
1 ч.л. хлебна сода
кората на 1 лимон

За сиропа:
250 мл вода
1 ч.ч. захар
1 пак. ванилия

За крема:
3 жълтъка
1 в.ч. захар
1 пак. краве масло
1 л прясно мляко
2-3 с.л. вода
5 с.л. брашно

смлени орехи за декорация

Разбиваме яйцата, добавяме захарта. Разтопяваме свинската мас, прибавяме я към яйчената смес. Разбъркваме, поръсваме с настърганата лимонена кора. Загасяваме двата вида сода в киселото мляко, изсипваме към останалите продукти. Постепенно прибавяме предварително пресятото брашно, замесваме твърдо тесто. Оставяме го да отлежи за 2 часа. Разделяме тестото на 5 топки, разточваме на кори. Първата от тях поставяме на дъното на предварително намаслена и набрашнена тава. Печем в умерено загрята фурна, за 10 мин. Изпичаме и останалите кори.
Приготвяме сиропа. Разтопяваме захарта с водата. Добавяме ванилията.
Приготвяме крема. Разбиваме жълтъците с вода и малко от млякото. Постепенно прибавяме брашното, разбъркваме до получаването на еднородна смес. Загряваме останалото количество прясно мляко заедно със захарта. След като сместа се затопли, поставяме кравето масло, разбъркваме, прехвърляме при жълтъците. Връщаме крема на котлона, варим докато се сгъсти.
Редим кора, сироп и крем до изчерпване на корите. Намазваме тортата от всички страни с крем, поръсваме с орехи. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft