Домашна торта с вкус на меденка и пухкав ванилов крем - лека, пухкава и божествена! Не спираш до последната трошичка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашна торта с вкус на меденка и пухкав ванилов крем - лека, пухкава и божествена! Не спираш до последната трошичка:
Домашна торта с вкус на меденка и пухкав ванилов крем - лека, пухкава и божествена! Не спираш до...
8505
Домашна торта с вкус на меденка и пухкав ванилов крем - лека, пухкава и божествена! Не спираш до последната трошичка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Досега сме ви давали доста лесни идеи за домашни торти - като тази торта на тиган, например, която е бърза и удивително проста за приготвяне. Днес продължаваме традицията на бързите сладкиши с невероятната Торта-меденка , чиито меки кори са пропити от пухкав крем с божествен аромат на ванилия.

Какво чакате? Време е да зарадвате семейството си с тази нова рецепта:

Торта-меденка с пухкав ванилов крем

Продукти:

(за форма с диаметър 20 см)

За тестото.

3 яйца (на стайна температура)

1/2 чаша захар

4 с.л. лъжици мед (ако медът е гъст  тогава - без качул!)

1 чаена лъжичка сода за хляб

1 чаша брашно (около 150 г)

За крема:

1 яйце

100 г захар

1 супена лъжица брашно

250 мл прясно мляко

100 гр. масло

2-3 праха ванилия

Приготвяне:

Разбийте захарта с яйцата, докато се образува пухкава, бяла маса.

Прехвърлете меда в тенджера с дебело дъно и загрейте до 50 градуса.

Изсипете содата (сместа ще се разпени) и при непрекъснато разбъркване (на умерен огън) оставете да добие тъмен карамелен цвят.

Добавете горещия мед (лъжица по лъжица) в яйцата, разбити със захарта, при непрекъснато разбъркване, за да не се пресекат яйцата.

Добавете пресятото брашно на 2-3 дози.

Трябва да получите тесто, което по консистенция наподобява гъста заквасена сметана.

Изсипете тестото във форма, чието дъно е застлано с хартия за печене.

Печете блата за около 40 минути на 160 градуса (според особеностите на вашата фурна).

За крема:

Смесете в тенджера: яйцето, захарта и млякото.

Добавете брашното и разбъркайте добре.

Загрейте млечно-яйчената смес на умерен огън, като бъркате непрекъснато (не забравяте за стените на тенджерата), докато се сгъсти.

Изсипете основата от крем в купа, покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади напълно.

Разбийте маслото до побеляване, смесете с охладената основа от крем, добавете ванилията и разбийте отново.

Резултатът трябва да бъде гладък крем с еднородна текстура.

Разрежете охладения блат на три и съединете слоевете с крема. Най-отгоре украсете с трохи от блата.

Оставете тортата за няколко часа в хладилник, за да поеме ароматите и да омекне хубаво.

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft