4 яйца
1,5 чаена чаша захар
2 чаени чаши гореща вода
1 чаена чаша какао
2 чаени лъжици сода
2,5 чаени чаши брашно
0,5 чаена лъжица сол
0,5 чаена лъжица бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
250 грама масло
За крема:
1,5 чаена чаша прясно мляко
2 чаени чаши захар
450 грама масло
300 грама вишни, напоени в алкохол по ваш избор
вместо мляко и захар може да използвате кондензирано мляко
За украса:
1 шоколад
Какаото се разтваря в горещата вода, прибавят се мекото масло, захарта, яйцата, брашното, содата, бакпулвера и ваниловата захар.
Всичко се разбърква много добре - трябва да се получи течно тесто, наподобяващо сметана. Разделя се на две равни части и от тях се изпичат два блата. Оставят се да се охлаждат, а през това време се приготвя кремът.
Прясното мляко се загрява и в него се разтваря захарта. Оставя се да се охлади.
Размекнатото масло се разбива с миксер и се прибавя при подсладеното мляко на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Кремът се разделя на три части.
Вътрешността на единият блат се издълбава, като се оставят само тънки стени.
Вторият блат се разрязва на две, за да се получат два по-тънки. Единият от тях се оставя цял, а другият, заедно с изрязаната вътрешна част, се нарязва ситно.
2/3 от крема се смесва с нарязаните блатове, прибавят се пияните вишни, разбърква се добре и със сместа се пълни издълбания блат. Покрива се с цялото парче блат и тортата се намазва с останалия крем.
Най-отгоре се поръсва с настърган шоколад.