![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В купа се поставят брашното, солта, олиото и с добавяне на водата се замесва тесто. Меси се, докато стане гладко и еластично. След това се разделя на 13 топки.
Топчетата се нареждат в тавичка, леко намазана с масло, мажат се и отгоре, след което се покриват и се оставят да почиват 15-20 мин.
От всяко топче се разточва тънка кора, напръсква се с разтопено масло или олио и се поръсва със смес от изварата и яйцето.
С пръсти - показалците на лявата и дясната ръка кората се набира към средата, а след това - още веднъж от горната и долната стана. Така набраната кора прилича на цвете (виж снимката).
Получените цветчета се прихлупват едно над друго със срещуположното цветче (виж снимката), а сред това се пръскат с малко масло.
Вземат се с помощта на шпатула и преобърнати се поставят в тава, намазана с масло.
Готовите банички се поръсват отново с масло и се поставят да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути, докато получат златист цвят.
Изваждат се от фурната, напръскват се с малко вода, покриват се с фолио и кърпа, докато омекнат леко и се сервират топли с кисело мляко.