Затоплете леко водата и прясното мляко и ги изсипете в купа за месене. Добавете олиото, киселото мляко, маята и добавяйте брашно, като бъркате и месите непрекъснато, докато получите гладко тесто.
Тестото разделете на 6 -7 топки и ги оставете да почиват 15 минути, а след това всяка топка разточете на тънка кора.
Напръскайте кората с олио и нарежете първо на половина хоризонтално, а след това - и вертикално.
Вземете всяка част и я наберете откъм острият ъгъл на хармоника. След това сгънете наполовина, отново леко напръскайте с олио и поставете в долния край от плънката, след което прегънете отгоре с другата страна на тестото. Подредете така оформените банчки в намазнена тавичка и печете в загрята на 250 градуса фурна. Преди печене отново може да напръскате баничките с малко олио (или масло).
За плънката:
Запържете нарязания праз с малко олио и го овкусете със сол и други подправки на вкус. По желание може да добавите към плънката и други продукти, например: сирене, настърган кашкавал, шунка и пр.
Домашни банички с праз
31 Май 2014
10563
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари