Домашни банички с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашни банички с шунка и кашкавал
Домашни банички с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
17360
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 кубче прясна мая
1 с.л. сол
1 кг брашно
Плънка:
300 гр. шунка
300 гр. кашкавал

Замесва се тесто от брашното, маята (предварително захваната в малко топла вода), солта и вода, колкото поеме. 
Тестото се разделя на 4 части - 2 по-големи и 2 по-малки. Всяка част се разточва на кора и се маже с маргарин. Оставят се да починат. След това една от големите кори се поставя в намазнена тава. Над нея се настъргват част от шунката и кашкавала. С една от по-малките кори се покрива по-голямата. Краищата на голямата кора се надиплят върху горната кора. Същото се повтаря и с другите 2 кори. Отгоре баницата се поръсва с малко масло и се пече в загрята предварително фурна до зачервяване. Готовите баници се нарязват на квадратни банички.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft