1 чаша пълнозърнесто брашно
1 1/3 чаша овесени ядки
1 супена лъжица бакпулвер
малко сол
1/3 чаша кафява захар
1/2 чаша безсолно масло
3 до 4 супени лъжици прясно мляко
100 гр шоколад (млечен или за готвене)
Приготвените съставки сложете в блендер и смелете, докато се получи еднородна смес.
В сместа добавете 2-3 супени лъжици мляко и отново разбийте. Когато се получи тесто с желаната консистенция, разточете го върху хартия за печене, а след това с помощта на чаша изрежете бисквити в кръгла форма. Прехвърлете бисквитите върху покрита с намазнена хартия за печене тавичка.
Печете при температура от 180 градуса около 12 до 15-ина минути. Оставете настрана около 10-тина минути да се охладят.
Междувременно разтопете шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. С разтопения шоколад намажете изпечените и охладени бисквити.