Домашни бисквити с конфитюр и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Домашни бисквити с конфитюр и шоколад
Домашни бисквити с конфитюр и шоколад
admin
Добавена от: admin
10621
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

4 яйца
20 супени лъжици захар
24 супени лъжици прясно мляко
24 супени лъжици брашно
2 пакетчета бакпулвер

За пълнежа:

250 гр. захар
100 мл вода
4 супени лъжици конфитюр по избор (по възможност от портокал)
1 портокал или 2 мандарини

Глазура:

100 гр. шоколад
3 супени лъжици олио

За тестото:

От двете яйца се отделят белтъците от жълтъците и се разбиват на пяна, добавят се 10 супени лъжици захар и се бие, докато захарта се разтопи. След това към тях се разбъркват и двата жълтъка. Добавят се 12 супени лъжици мляко, 12 супени лъжици брашно и 1 бакпулвер.

Всичко се разбърква и се поставя в намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се в предварително загрята фурна при температура 250 градуса около 10 минути. По същия начин се приготвя и другата кора. След това с помощта на формичка (обикновена чаша) от корите се изрязват кръгли парчета тесто.

За пълнежа:

250 грама захар се разтваря в 100 мл вода. Останалата част от едната кора се надробява и се добавя в разтворената захар, разбърква се добре и се прибавят 4 супени лъжици конфитюр. Всичко се разбърква до хомогенна смес и след това се добавя настърганата кора от портокала. Още веднъж добре се разбърква и пълнежът се намазва върху кръглите парчета тесто.

Глазура:

Шоколадът се разтопява с маслото и с глазурата се мажат сладките.

Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft