Бисквитките "Linzer" са един от най -старите сладкарски изделия, известни в цял свят. Но първите истински бисквитки са направени през 17 век и са кръстени на австрийския град Линц.
В днешно време такива бисквитки често могат да се намерят в магазините, но е много по-вкусно да си ги приготвите сами. За пълнежа са подходящи всякакви плодови конфитюри и сладка или шоколадов крем. И не се притеснявайте, ако нямате специална форма. Всичко, от което се нуждаете, са две бисквитки , те дори не трябва да са еднакви по форма и размер - проявете креативността си!
Съставките
Пшенично брашно 250 g
масло 200 g
жълтъци 3 бр
захар 80 g
Лимонова кора 1 супена лъжица
Яйце 1 бр
орехи 20 g
Пудра захар 0,5 с.л.
Малиново сладко 150 g
сол 1 щипка
подготовка
Пресейте брашното в купата. Добавете жълтъците, солта, захарта, лимоновата кора и нарязаното на кубчета масло. Омесете тестото. Оформете на топка, покрийте с фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото до дебелина 5 мм. Нарежете бисквитките с форма. На половина направете къдрави прозорци в центъра.
Поставете бисквитки върху лист за печене, облицован с пергаментова хартия. Намажете с леко разбито яйце.
Намажете цели бисквитки с малко количество сладко. Покрийте горната част с дупката. Оставете за няколко часа
Особено вкусно и ароматно става, ако добавите към тестото ванилова, лимонова или портокалова коричка, канела или карамфил.