Домашни бисквитки- толкова лесни за направа, че е грехота да си купиш от магазина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни бисквитки- толкова лесни за направа, че е грехота да си купиш от магазина
Домашни бисквитки- толкова лесни за направа, че е грехота да си купиш от магазина
6796
Домашни бисквитки- толкова лесни за направа, че е грехота да си купиш от магазина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитките "Linzer" са един от най -старите сладкарски изделия, известни в цял свят. Но първите истински бисквитки са направени през 17 век и са кръстени на австрийския град Линц.

В днешно време такива бисквитки често могат да се намерят в магазините, но е много по-вкусно да си ги приготвите сами. За пълнежа са подходящи всякакви плодови конфитюри и сладка или шоколадов крем. И не се притеснявайте, ако нямате специална форма. Всичко, от което се нуждаете, са две бисквитки , те дори не трябва да са еднакви по форма и размер - проявете креативността си!

 

Съставките

Пшенично брашно 250 g

масло 200 g

жълтъци 3 бр

захар 80 g

Лимонова кора 1 супена лъжица

Яйце 1 бр

орехи 20 g

Пудра захар 0,5 с.л.

Малиново сладко 150 g

сол 1 щипка

 

подготовка

Пресейте брашното в купата. Добавете жълтъците, солта, захарта, лимоновата кора и нарязаното на кубчета масло. Омесете тестото. Оформете на топка, покрийте с фолио и поставете в хладилник за 30 минути.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото до дебелина 5 мм. Нарежете бисквитките с форма. На половина направете къдрави прозорци в центъра. 


Поставете бисквитки върху лист за печене, облицован с пергаментова хартия. Намажете с леко разбито яйце.

Едро нарежете  ядките и смесете с пудра захар. Поръсете бисквитки с дупки върху тях. Загрейте фурната до 180 градуса и печете бисквитките 12-13 минути. След това оставете напълно да се охлади.

Намажете цели бисквитки с малко количество сладко. Покрийте горната част с дупката. Оставете за няколко часа 

 Особено вкусно и ароматно става, ако добавите към тестото ванилова, лимонова или портокалова коричка, канела или карамфил.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft