60 коктейлни череши (мараскино) с дръжките
3 с.л. меко масло
3 с.л. царевичен сироп
2 чаши пресята пудра захар
500 гр. шоколадов кувертюр или готова шоколадова глазура
Отцедете черешите и поставете върху домакинска хартия да съхнат. В купа смесете маслото и царевичния сироп до гладък крем. Разбъркайте вътре пудрата захар и омесете сместа на гладко тесто. Ако е необходимо, поставете в хладилник да се стегне. Увийте всяка черешка в около 1 ч.л. от маслената смес. Оставете в хладилника, докато се втвърдят. Разтопете кувертюра (глазурата) според указанията на опаковката или в тиган с дебело дъно на бавен огън. Потопете всяка черешка, държейки я за дръжката, в шоколада и поставете да съхне върху покрито с хартия за печене плато или плосък съд. Охладете, докато шоколадът се втвърди напълно. Съхранявайте в херметически затворен съд на студено място.