Представете си само - хрупкави пластове бутер тесто, между които се крие най-ароматната и вкусна плънка, която можете да си представите! На всичкото отгоре е доста лесно за приготвяне, стига да следвате подробните инструкции в рецептата за Бутер банички с кайма и лук . Ето какво ви трябва:
Домашни бутер банички с кайма и лук
Продукти:
За тестото:
- 1 яйце
- 2,5 чаши вода (500 мл)
- 6 чаши брашно (720 г)
- 1 чаена лъжичка сол (8 г)
За намазване:
- 200 г масло
За плънката:
- 400 г кайма
- 2 глави лук
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена лъжичка лют пипер
- сол
- магданоз
За отгоре:
- 1 жълтък
- 1 ч.л. прясно мляко
Приготвяне:
1.
2. Разделете тестото на 4 топки, покрийте ги и ги оставете да починат 10 минути.
3. Вземете едно парче тесто и го разточете колкото можете на голяма кръгла кора. Намазваме цялата повърхност с меко масло и покриваме с друга кора. Намазнете и тази кора, след което започнете да я сгъвате като за бутер тесто (вижте снимките по-долу).
Мажете всяка нова повърхност с размекнато масло. Повторете същата процедура и с другите две топки тесто, така че да получите две кубчета "книги" от тесто.
4. Покрийте ги с найлонов плик или фолио и ги оставете в хладилника за половин час.
5. През това време пригответе плънката: запържете месото до промяна на цвета, добавете лука и продължете да задушавате до омекване. След това добавете всички останали подправки и оставете настрана.
6. Вземете една част от тестото и я разточете на правоъгълна кора. Нарежете я на 4 дълги ленти, а в единия край на всяка наредете от плънката.
7. Навийте всяка лента на руло откъм дългата страна. Повторете процедурата с другото тесто.
8. Наредете баничките в тава, застлана с хартия за печене.
9. Намажете отгоре с разбит жълтък и направете повърхностни разрези.
10. Сложете да се пекат в добре загрята фурна на 185 градуса до приятен загар.
Да ви е сладко!