Домашни бутер банички - ето как да ги приготвите като професионалистите! Хрупкат отвън, мекички отвътре:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни бутер банички - ето как да ги приготвите като професионалистите! Хрупкат отвън, мекички отвътре:
Домашни бутер банички - ето как да ги приготвите като професионалистите! Хрупкат отвън, мекички...
4211
Домашни бутер банички - ето как да ги приготвите като професионалистите! Хрупкат отвън, мекички отвътре:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си само - хрупкави пластове бутер тесто, между които се крие най-ароматната и вкусна плънка, която можете да си представите! На всичкото отгоре е доста лесно за приготвяне, стига да следвате подробните инструкции в рецептата за Бутер банички с кайма и лук . Ето какво ви трябва:

Домашни бутер банички с кайма и лук

Продукти:

За тестото:

  • 1 яйце
  • 2,5 чаши вода (500 мл)
  • 6 чаши брашно (720 г)
  • 1 чаена лъжичка сол (8 г)

За намазване:

  • 200 г масло

За плънката:

  • 400 г кайма
  • 2 глави лук
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка лют пипер
  • сол
  • магданоз

За отгоре:

  • 1 жълтък
  • 1 ч.л. прясно мляко

Приготвяне:

1.

Разбийте яйцето със солта след това добавете вода и накрая замесете средно меко тесто като постепенно добавяте брашното. Месете 5-8 минути, докато стане еластично.

меко тесто

2. Разделете тестото на 4 топки, покрийте ги и ги оставете да починат 10 минути.

топки тесто

3. Вземете едно парче тесто и го разточете колкото можете на голяма кръгла кора. Намазваме цялата повърхност с меко масло и покриваме с друга кора. Намазнете и тази кора, след което започнете да я сгъвате като за бутер тесто (вижте снимките по-долу).

кора с масло

сгъване бутер тесто

Мажете всяка нова повърхност с размекнато масло. Повторете същата процедура и с другите две топки тесто, така че да получите две кубчета "книги" от тесто.

домашно бутер тесто

4. Покрийте ги с найлонов плик или фолио и ги оставете в хладилника за половин час.

5. През това време пригответе плънката: запържете месото до промяна на цвета, добавете лука и продължете да задушавате до омекване. След това добавете всички останали подправки и оставете настрана.

6. Вземете една част от тестото и я разточете на правоъгълна кора. Нарежете я на 4 дълги ленти, а в единия край на всяка наредете от плънката.

баница с плънка

7. Навийте всяка лента на руло откъм дългата страна. Повторете процедурата с другото тесто.

8. Наредете баничките в тава, застлана с хартия за печене.

бутер банички

9. Намажете отгоре с разбит жълтък и направете повърхностни разрези.

10. Сложете да се пекат в добре загрята фурна на 185 градуса до приятен загар. 

бутер банички с кайма и лук

бутер банички

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft