5 яйца
80 мл прясно мляко
2 к.ч. захар
20 мл. олио
1 ч. л. амонячна сода
брашно
сусам, ким, маково семе - за поръсване
1 жълтък - за намазване
Разбиват се яйцата със захарта, след което се добавят прясното мляко с предварително разтворена амонячната сода. При непрекъснато бъркане се прибавя олиото и брашното, докато се получи еднородна смес с гъстотата на средно меко тесто. Тестото се оставя да почине 3-4 часа. След това се разделя на няколко равни части, които се разточват на листове с дебелина около 1 см.
От листовете с помощта на 2 чаши с различен диаметър се изрязват гевречетата и се нареждат в намазнена тава за печене. Отгоре се намазват с малко разбит жълтък и се наръсват с подправките. Пекат се в умерена фурна (200-220 градуса) докато придобият готов вид.