1 кг свинско месо
бял оцет
3 малки лъжички сол
1 ½ малки лъжички червен пипер
¼ малка лъжичка черен пипер
¼ малка лъжичка риган
6-8 пита хлебчета (арабски хлебчета)
½ чаша салата Снежанка (цацики)
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 домата, нарязани на колелца
пържени картофи
Смесете червения пипер, солта, черния пипер и ригана в малка купа.
Нарежете месото колко можете по-тънко, след което го изтънете още с дървен чук. Подредете парчетата месо в съд с плоско дъно и ги напръскайте с микса от подправки, и след това - с малко оцет. Разпределете оцета равномерно по месото, покрийте съда и оставете да се маринова между половин и 2 часа в хладилник.
Извадете месото от хладилника и го нарежете на парчета с ширина 1-1,5 см и дължина 5-6 см. Запържете го в сух тиган. Парченцата месо трябва да получат кафеникав цвят и да бъдат хрупкави.
Намажете питките със зехтин и оставете във фурната за няколко минути, за да се затоплят и омекнат. След това сложете отгоре им по 2-3 парченца домат, малко лук, ивички месо, 1 супена лъжица от салатата Снежанка и пържени картофи. Завийте гиросите и ги поднесете топли.