Домашни гьозлеми

вход през zajenata.bg
Домашни гьозлеми
admin
Добавена от: admin
46252
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
200 мл вода
400-450 гр. брашно
80-100 гр. брашно за поръсване
2 супени лъжици масло
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
5 гр. прясна мая
7-8 супени лъжици олио за печене
Плънка:
300-350 гр. сирене, извара или нещо друго по ваш избор
50 гр. масло

В един съд се поставят хладката вода, захарта, солта, маята и олиото, хубаво се разбърква, докато маята се разтвори. След това постепенно се добавя брашното и се замесва тесто, което не залепва по пръстите. Така приготвеното тесто се оставя да почине 20-30 минути. След това се разделя на 8 топки. Маслото се разтопява. 
От всяко топче се разточва тънка кора. Не е необходимо да е тънка като за баница/баклава например, но все пак трябва да е тънка. Кората се напръсква с 1 супена лъжица масло и се прибавя плънка по избор (сирене, извара или нещо друго), след което всяка кора се завива като пощенски плик. 
Така приготвените гьозлеми се слагат в тиган на огъня, като за всяка гьозлема в тигана се поставя по 1 супена лъжица от мазнината. 
Пекат се по 2-3 минути от всяка страна.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft