За плънката:
2 сурови свински наденици, обелени
1 бр. пилешко филе
50 гр. шунка
зехтин
1 глава лук, нарязана
50 гр. Пармезан
1 с.л. хлебни трохи
сол и черен пипер на вкус
200 гр. смляно месо (телешко, говеждо)
1 яйце
За пастата:
300 гр. брашно
3 големи яйца
(или готови канелони)
За соса Бешамел:
2 чаши (500 мл.) прясно мляко
40 гр. масло
30 гр. брашно
прясно смляно индийско орехче
сол на вкус
25 гр. настърган Пармезан
За доматения сос:
зехтин
сол на вкус
пресни листенца босилек
300 гр. доматена паста (смлени домати)
За поръсване:
Пармезан
Сложете брашното в голяма купа, направете кладенче в средата му и вътре счукайте яйцата. Месете, докато тестото стане гладко. Покрийте го с прозрачно фолио и оставете да почива в хладилника за 1 час.
Задушете лука, докато стане златист, след което прибавете смляното месо, натрошената вътрешност на наденицата, шунката и смляното пилешко месо. Продължете да задушавате още няколко минути, като разбърквате, и подправете със сол и черен пипер. Ако късчетата месо са твърде големи, може да ги смелите с кухненски робот. Изключете котлона и оставете сместа да се охлади леко, след което добавете яйцата, хлебните трохи и Пармезана. Омесете с ръце. На този етап сместа трябва да е сравнително суха.
Пригответе доматения сос: загрейте зехтина в тиган. Добавете чесъна и смлените домати. Гответе 10-15 минути на умерен огън, след това махнете съда от огъня и добавете босилека. Пригответе соса Бешамел от посочените продукти - запържете брашното в маслото, бъркайки, след което на тънка струйка добавете прясното мляко при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. Оставете соса да поври до готовност и овкусете с подправките и Пармезана. Пасирайте, ако е необходимо.
Разточете от тестото тънък лист и го нарежете на 10 четириъгълника (или използвайте готови канелони). Сварете листовете в подсолена вода за около 3-4 минути и ги отцедете. Оставете да почиват върху чиста кърпа.
Сложете по малко от плънката в центъра на всяка кора, след това ги завийте. Сложете готовите рулца в тавичка и ги полейте с малко доматен сос. След като приключите с всички рулца, излейте отгоре соса Бешамел, след това поръсете с още няколко лъжици от доматения сос. Завършете с малко настърган Пармезан. Изпечете канелоните на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Оставете да почиват 10-тина минути, преди да ги поднесете.