4 чаши ябълков сок
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка сол
100 гр. масло
1 чаша бяла захар
1/2 чаша кафява захар
1/3 чаша сметана за готвене
На умерена до висока температура сварете ябълковия сок, докато се получи гъст сироп. Разбърквайте на всеки 10 минути.
Всички останали съставки смесете, а след това добавете сиропа, хубаво разбъркайте и оставете да къкри за около 5 минути.
След като сместа стане много гъста, прехвърлете я в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене, и оставете да се охлади около 2 часа (ако бързате, може да я сложите в хладилника за 30 минути).
Извадете карамела с помощта на хартията и с намазнен нож го нарежете на карамелчета - малки кубчета.
Готовите бонбони може да увиете в хартийки и да ги поднесете за подарък!