700 гр картофи
2 яйца
2 стръка пресен лук
150 гр кашкавал
малко брашно за сместа
половин връзка магданоз
половин връзка копър
черен пипер
сол
Измийте добре картофите и ги сварете докато омекнат добре в подсолена вода. Оставете леко да изстинат, обелете ги и настържете на ситно ренде в голяма купа. Добавете към картофите яйцата, настъргания кашкавал, ситно накълцания пресен лук, както и нарязаните дребно магданоз и копър. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.
Омесете сместа много добре, след което прибавете малко брашно, само колкото да се получи мека смес, която може да се оформя с ръце.
С навлажнени длани гребвайте от сместа и оформяйте на кюфте, което след това овалвайте в брашно. Изтупайте излишното количество брашно и пуснете кюфтетата в загрята мазнина. Трябва да добият приятна златисто-кафява коричка от всички страни, преди да ги извадите. Работете на порции, като добавяте още мазнина в тигана, ако е необходимо. Готовите кюфтета отцедете върху домакинска хартия и поднесете топли с чеснов сос.