Сочните домашни кебапчета за обяд или вечеря са класически вариант. Много по-рядко домакините си правят сами, въпреки че съставките са еднакви.
Представям ви невероятно лесна рецепта за кебапета в тиган . Има идея за тези, които не обичат пържената храна. Можете да изцедите месото в застлана с пергамент тава и да печете във фурна или пък на скара, ако имате. Запишете и опитайте веднага щом получите шанс!
Съставки
Свинско месо 550 гр
Лук 1 бр
Чесън 2 скилидки
Мляко 100 мл
Слънчогледово олио на вкус
Сол на вкус
Подправка за месо на вкус
Подготовка
Накълцайте в чопът свинското месото и лука и комбинирайте съставките с чесъна, млякото, солта и подправките в купата на блендера.
Поставете получената маса в сладкарски плик, отрежете върха.
Загрейте растително масло в тиган, изцедете колбасите. Запържете ги от всички страни, докато се изпекат
За да приготвите кебапчета от кайма, можете да използвате конвенционална месомелачка, след като предварително сте инсталирали приставката за фино смилане. Но в блендер масата е по-хомогенна.