Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята. Добавете захарта, солата и 2 яйца. Разбъркайте добре и започнете да прибавяте на порции брашно и да замесвате меко, еластично тесто. Готовото тесто оставете покрито с кърпа в съд да отпочине за 15 минути.
След това го разделете на 8 топки и всяка разточете на тънък кръг. От него нарежете като торта 8 триъгълника. Напълнете всяка с по малко натрошено сирене или накълцани на ситно кренвирши (или друга плънка по желание) и ги завийте като кифли. Наредете ги в намаслена тава близо една до друга и ги оставете на топло, за да втасат.
Втасалите маслени кифли намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Разпределете малки бучици масло отгоре и ги сложете да се пекат в предварително загряна на 180-190 градуса. Изпечените кифли се покриват веднага с кърпа, за да се задушат и маслото да попие добре в тях.
Домашни кифлички с плънка
22 Декември 2011
70826
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари