В дълбок съд се смесват брашното, бакпулверът, солта, 1 цяло яйце и 2 белтъка (2-та жълтъка запазете за намазване на кифлите), и 2 чаши олио (може да смесите 1 чаша олио с 1 чаша разтопена мас - така кифличките остават мекички). В съда се добавя и захванатата предварително мая с чаена лъжичка захар, няколко лъжици брашно и хладка вода. Млякото се загрява и с него се замесва меко тесто. Тестото е много лесно за месене и оформяне, защото е достатъчно мазно и лесно отлепва от работния плот. Оставя се да увеличи обема си двойно и да втаса.
След това се разделя на четири части. От всяко топче се разточва кръгла кора с дебелина от 0,5 мм и се разделя на 12 триъгълника. Топеното сирене се съединява с нарязаните маслини (количествата са на вкус).
След това с малка чаена лъжичка се поставя по малко от плънката върху всеки триъгълник и се навива на кифличка. Така се прави с всички триъгълници. Кифличките се оставят отново да втасат и се намазват с разбитите 2 жълтъка, смесени с малко олио. Върху всяка от тях се поставя малко парченце маргарин или масло и се пекат в загрята предварително фурна на 180-200 градуса 15-ина минути. По желание преди печенето могат да се поръсят със сусам, кимион или едра сол.