Домашни кроасани с шоколад, е няма по- вкусно нещо от това, признавам си!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни кроасани с шоколад, е няма по- вкусно нещо от това, признавам си!
Домашни кроасани с шоколад, е няма по- вкусно нещо от това, признавам си!
9441
Домашни кроасани с шоколад, е няма по- вкусно нещо от това, признавам си!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Често купувам кроасани и вие? И сега в продължение на няколко години имах една и съща мечта - да се научат как да си ги пека у дома . Но нещо винаги ме възпрепятстваше: липса на време, липса на желание и дори добра рецепта за тестото, защото пълнежът, всъщност, може да бъде всякакъв според вкуса ви. И сега искам да се похваля: научих се как да пека перфектните домашно приготвени кроасани и мисля да споделя с вас това.

За пълнежа избрах любимата ми нутела, но, разбира се, този продукт не е задължителен в списъка на съставките. Можете да го замените с любимото си сладко или яйчен крем по ваш вкус. Тестото винаги е буйно , ефирно, перфектно зачервено. 

 

съставки

Пшенично брашно 500 g

мая 20 g

прясно мляко 125 ml

кисело мляко  125 g

захар 3 супени лъжици

сол 1 ч. Л.

Яйце 2 броя

масло 70 g

Яйчен жълтък 2 броя

"Nutella" 350 g

 

подготовка

Изливайте маята в нагрято мляко. Добавете захарта. Оставете за 3-4 минути.

Замесете тестото за домашно приготвените кроасани, като използвате брашно, яйца, сол, кисело мляко и млечно-маслената смес. Оставете тестото на топло място за половин час да втаса.


Разделете тестото на осем равни части, едни и същи топки, а след това разточете всяка. Намажете 7 тортили с разтопено масло или с олио. Подредете всичките 8 питки, така че тези, който не сте намазали с масло, да са най- отгоре. Разточете тестото на тънък слой. Нарежете ги на 12–16 триъгълника.

Поставете пълнежа в средата на всеки триъгълник и образувайте кроасани. Сложете ги в тавичка за печене, покрита с пергамент. Оставете ги така за час. Разбийте жълтъците с 1 супена лъжица мляко, намажете кроасаните и печете 15 минути при 200 ° С.

Винаги можете да използвате суха мая (1 торба, или около 10-15 g). Гответе и споделяйте идеалната рецепта.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft