За тестото:
450 гр. брашно
2 супени лъжици какао
100 гр. захар
малко сол
1 бакпулвер
200 гр. маргарин или масло
3 яйца
малко канела
За крема:
4 белтъка
320 гр. захар
4 супени лъжици мед
10 гр. желатин
1 ванилия
4 супени лъжици студена вода (за желатина)
120 мл вода
Освен това:
400 гр. млечен шоколад
12 супени лъжици олио
Превкусни домашни маршмелоу с идентичен вкус на оригинала. Излизат много бройки, не са трудни за приготвяне, но отнема повечко време. Най-хубави са на следващия ден след приготвянето.
Разбъркват се брашното с какаото, бакпулвера, солта, добавя се маргаринът, нарязан на кубчета, и се омесва тесто. След като маргаринът омекне, се добавят яйцата и се доомесва гладко тесто. Завива се във фолио и се поставя в хладилник поне за 1 час. След това от тестото върху набрашнен плот се разточва тънка кора и с кръгла формичка се режат кръгчета, набождат се с вилица и се нареждат върху тава, покрита с намазнена хартия за печене. Пекат се 10 минути на 180 градуса.
Оставят се хубаво да се охладят.
За крема желатинът се накисва в 4 супени лъжици студена вода. Отделно водата, захарта, ванилията и медът се слагат на котлона да заврат. След като сместа заври, котлонът се намалява и се оставят да къкрят около 5 мин. Сместа се дръпва от огъня, леко се охлажда и към нея се добавя желатинът. Разбърква се хубаво, за да се разтопи желатинът. Разбиват се 4 белтъка, докато станат на твърд сняг и след това малко по малко се добавя сиропът, като непрекъснато се бие. След като се добави сиропът, сместа се разбива още 10-тина минути, докато стане гъст крем. С помощта на шприц с кръгъл отвор над тестените кръгчета се шприцова от крема, като шприцът трябва да е по-близо до бисквитките, за да може по-гладко да се разнесе кремът. Оставят се 2 часа хубаво да се втвърди кремът. Шоколадът се разтопява с маслото в по-плитка купа, след което всяко маршмелоу се потапя в шоколада и се слагат да се отцеждат на решетка.
От тази доза излизат около 100 броя.