Домашни Маршмелоу

вход през zajenata.bg
Домашни Маршмелоу
admin
Добавена от: admin
26120
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
450 гр. брашно
2 супени лъжици какао
100 гр. захар
малко сол
1 бакпулвер
200 гр. маргарин или масло
3 яйца
малко канела
За крема:
4 белтъка
320 гр. захар
4 супени лъжици мед
10 гр. желатин
1 ванилия
4 супени лъжици студена вода (за желатина)
120 мл вода
Освен това:
400 гр. млечен шоколад
12 супени лъжици олио

Превкусни домашни маршмелоу с идентичен вкус на оригинала. Излизат много бройки, не са трудни за приготвяне, но отнема повечко време. Най-хубави са на следващия ден след приготвянето. 
Разбъркват се брашното с какаото, бакпулвера, солта, добавя се маргаринът, нарязан на кубчета, и се омесва тесто. След като маргаринът омекне, се добавят яйцата и се доомесва гладко тесто. Завива се във фолио и се поставя в хладилник поне за 1 час. След това от тестото върху набрашнен плот се разточва тънка кора и с кръгла формичка се режат кръгчета, набождат се с вилица и се нареждат върху тава, покрита с намазнена хартия за печене. Пекат се 10 минути на 180 градуса. 
Оставят се хубаво да се охладят.

За крема желатинът се накисва в 4 супени лъжици студена вода. Отделно водата, захарта, ванилията и медът се слагат на котлона да заврат. След като сместа заври, котлонът се намалява и се оставят да къкрят около 5 мин. Сместа се дръпва от огъня, леко се охлажда и към нея се добавя желатинът. Разбърква се хубаво, за да се разтопи желатинът. Разбиват се 4 белтъка, докато станат на твърд сняг и след това малко по малко се добавя сиропът, като непрекъснато се бие. След като се добави сиропът, сместа се разбива още 10-тина минути, докато стане гъст крем. С помощта на шприц с кръгъл отвор над тестените кръгчета се шприцова от крема, като шприцът трябва да е по-близо до бисквитките, за да може по-гладко да се разнесе кремът. Оставят се 2 часа хубаво да се втвърди кремът. Шоколадът се разтопява с маслото в по-плитка купа, след което всяко маршмелоу се потапя в шоколада и се слагат да се отцеждат на решетка. 
От тази доза излизат около 100 броя.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft