Домашни маслинени хлебчета със зехтин

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашни маслинени хлебчета със зехтин
Домашни маслинени хлебчета със зехтин
admin
Добавена от: admin
14790
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. бяло меко брашно
6 супени лъжици зехтин
15 листенца пресен розмарин
1 пълна изравнена чаена лъжичка сол
300 мл вода
2 чаени лъжички суха мая
200 гр. черни маслини (нарязани)
1 супена лъжица разтопено масло (за намазване)

Загрейте леко зехтина с листенцата розмарин (без да завира), оставете да престои 15 минути, след което извадете листенцата.
В дълбок съд за месене поставете само 500 гр. от брашното, добавете и останалите съставки, освен маслините, и месете с миксер 10-т­ина минути. Ако решите да месите на ръка, удължете времето на 20 минути. В края на месенето добавете и маслините и омесете отново, за да се изравни сместа.
Ако тестото е твърде лепкаво, добавете още малко брашно, но не повече от 50 гр.
Оставете тестото да втасва 40-т­ина минути.
Включете фурната да се загрее до 200 градуса. Върху слабо набрашнен работен плот леко премесете тестото и оформете голям хляб или или малки продълговати хлебчета.
Намазнете тавата за печене или форми за хляб, оставете хлебчетата още веднъж леко да втасат и след това ги изпечете, докато повърхността им стане светлокафява.
След изпичането намажете повърхността с разтопено масло.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft