Загрейте леко зехтина с листенцата розмарин (без да завира), оставете да престои 15 минути, след което извадете листенцата.
В дълбок съд за месене поставете само 500 гр. от брашното, добавете и останалите съставки, освен маслините, и месете с миксер 10-тина минути. Ако решите да месите на ръка, удължете времето на 20 минути. В края на месенето добавете и маслините и омесете отново, за да се изравни сместа.
Ако тестото е твърде лепкаво, добавете още малко брашно, но не повече от 50 гр.
Оставете тестото да втасва 40-тина минути.
Включете фурната да се загрее до 200 градуса. Върху слабо набрашнен работен плот леко премесете тестото и оформете голям хляб или или малки продълговати хлебчета.
Намазнете тавата за печене или форми за хляб, оставете хлебчетата още веднъж леко да втасат и след това ги изпечете, докато повърхността им стане светлокафява.
След изпичането намажете повърхността с разтопено масло.