За сместа:
150 гр. меденки с шоколадова глазура
50 гр. смлени бисквити
3 супени лъжици мед
1/2 чаена лъжичка канела
6 супени лъжици олио
100 грама нарязани орехи
За глазурата:
150 гр. шоколад
5 супени лъжици олио
по желание половинки орехови ядки
Шоколадът се разтопява на водна баня с 6 супени лъжици олио. Меденките се нарязват на дребни кубчета и се оставят в купа настрана. В купата се добавят медът, канелата, нарязаните ядки и бисквитите, и с разтопения шоколад се замесва тесто. Тестото се прехвърля в тава, покрита с найлоново фолио, и се оставя сместа да стегне в хладилник. След това с нож, потопен в студена вода, се нарязва на кубчета.
Шоколадът за глазурата се разтопява с 5 супени лъжици олио и бонбоните един по един се потапят в него. Оставя се глазурата да стегне, като по желание бонбоните се украсяват с половинки орехови ядки.