1 кг свинско месо от плешка без кост
1 м свински черва
6 скилидки чесън
2 щипки сухо чили
5 г риган
10 г кимион
5 г кафява захар
5 г черен пипер
20 г сол
50 мл вода
Червото се измива със студена вода и се слага в чиста вода, докато дойде време за пълненето. Водата за наденичките се затопля и в нея се слагат чилито, риганът, кимионът, черният пипер, захарта и солта. Когато водата кипне, съдът се сваля от огъня.
Чесънът се обелва и се пасира със сместа с подправките.
Месото се накълцва наситно.
Слага се в купа, добавя се водата с подправките и се омесва добре, до хомогенизиране. Оставя се в хладилник за 30 минути.
Червото се нанизва на накрайник на машина за пълнене. Отгоре се подава от каймата. Когато червото се напълни 3–4 см, краят му се връзва.
Пълненето продължава и когато наденицата стане с размер 15 см се усуква 4–5 пъти. В червото не трябва да остава въздух, но ако все пак се образува мехур, той може внимателно да се спука с клечка за зъби. Така се пълнят и останалите наденици.
Отново се оставят за 15 минути в хладилник. Пекат се на скара, като температурата не трябва да е много висока, за да не останат сурови отвътре.