Домашни орехови полумесеци с нежен шоколадов крем - размазващо вкусни, а как ухаят само!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни орехови полумесеци с нежен шоколадов крем - размазващо вкусни, а как ухаят само!
Домашни орехови полумесеци с нежен шоколадов крем - размазващо вкусни, а как ухаят само!
10795
Домашни орехови полумесеци с нежен шоколадов крем - размазващо вкусни, а как ухаят само!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме за вас един истински подарък от кулинарните тефтери на соца - домашни орехови полумесеци . Тези мини-сладкиши с ядки са меки, ароматни, допълнени с нежен шоколадов крем и хрупкави орехчета.

Истински разкош за почерпка или просто за вкусен десерт . Представяме ви домашни орехови полумесеци с шоколадов крем :

Домашни орехови полумесеци

За блата с орехи:

6 белтъка

160 гр. захар

2 ч. л. какао

150 гр. масло

150 гр. брашно

1 пак. бакпулвер

150 гр. счукани орехи

За глазурата:

6 жълтъка

150 гр. пудра захар

1 пак. ванилова захар

За крема с шоколад и орехи:

100 мл прясно мляко

160 гр. захар

150 гр. счукани орехи

100 гр. черен шоколад

1 ч. л. ром

200 гр. масло

30 гр. орехи за украса

Приготвяне на блата:

В голяма купа разбийте с миксер 150 г масло и 80 г захар до пухкав крем.

Смесете отделно 150 г брашно, 2 ч.л. какао и бакпулвера.

Пресейте получената смес през сито, добавете в купата с разбитото масло и разбъркайте добре с тел, а след това със сладкарска шпатула, така че да няма бучки.

тесто с какао

В друга купа с миксер разбийте 6 белтъка с 80 г захар до пухкав и лъскав крем. Добавете разбитите белтъци към сместа от масло и брашно, и след това внимателно разбъркайте с кръгови движения отдолу нагоре, за да получите хомогенна консистенция.

Добавете счуканите ядки и внимателно разбъркайте сместа с шпатула.

крем с орехи

Поставете сместа във форма (30 см х 40 см), облицована с хартия за печене и леко изгладете повърхността. Печете блата в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 минути.

Приготвяне на глазурата:

Разбийте с миксер 6 жълтъка, 150 г пудра захар и ванилова захар до гладкост.

Нанесете получената смес върху изпечения блат и равномерно го разпределете по цялата повърхност.

сладкиш с глазура

След това поставете във фурната за 10 минути.

Приготвяне на шоколадовия крем с ядки:

Изсипете 100 мл мляко в тенджера, добавете 160 г захар, разбъркайте и варете около 5-7 минути, докато захарта се разтвори напълно.

След това махнете съда от котлона, добавете 200 г масло, 100 г натрошен тъмен шоколад и разбъркайте до хомогенна консистенция.

След като шоколадът се разтопи, добавете 1 ч.л. ром и нарязани ядки, след което разбъркайте добре всички съставки.

шоколад с ядки

Охладете крема за 15 минути, след което намажете с него повърхността на сладкиша.

сладкиш с шоколадова глазура

След това поръсете с нарязани ядки и поставете в хладилник за 2 часа.

Извадете готовия сладкиш от хладилника и нарежете на парчета във формата на полумесец.

орехови полумесеци с шоколад

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft