[Подготовка на смасата без яйца] В съд за готвене на котлона поставете водата и олиото и изчакайте сместа да заври. След като заври, сложете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато получите компактна гъста смес. Дръпнете от огъня.
[Подготовка на сместа с яйце] Добавете едно по едно яйцата, щом сместа се поохлади, и постоянно разбърквайте, докато получите равномерна смес. В началото яйце се смесва малко по-трудно, но бъдете упорити. Ще получите жълта и лепкава смес.
[Напълнена спринцовка с сместа за тулумби] Напълнете шприц със сместа.
[Формиране на тулумбите] Шприцовайте тестото директно върху хартията за печене и с нож отрязвайте края.
[Готови за печене] Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути, или докато станат златисто-кафяви.
[Подготовка на шербет] Междувременно пригответе сироп: Загрейте водата и добавете захарта. След като заври, варете още 10 минути, докато се получи фин сироп.
[Попарена с шербет] Залейте тулумбите със сиропа и оставете поне 5-6 часа, за да попият добре.
Домашни печени тулумби
4 Ноември 2014
19731
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари