Тези от вас, които си спомнят времето, когато майки и баби майсторяха у дома домашни сладкиши и бисквити, няма как да не знаят тази рецепта за Домашни прасковки . Любимите сладки за абитуриентски балове и детски рождени дни възкръсват днес с тази изпитана рецепта .
Домашни прасковки ЕДНО ВРЕМЕ
Необходими продукти:
яйца – 2 бр.
захар – 1 ч.ч.
олио – 1 ч.ч.
амонячна сода – 1 пакет
сода бикарбонат – 1 ч.л.
ванилия – 1 пакетче
прясно мляко – 1 ч.ч.
брашно – колкото поеме
сладкарска боя – жълта и червена
мармалад – 1 буркан
натрошени орехи
кристална захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, прясното мляко, амонячната сода и обикновената сода, ванилията. Започнете да добавяте постепенно брашно, докато се получи средно меко тесто. След това от тестото Оформете малки топчета (еднакви по размер) и ги подредете в предварително намазнена тава.
Пече сте ги е в умерена фурна, докато порозовеят. След това леко издълбайте от плоската страна, докато са още топли и мекички. Слепете половинките с мармалад, а още по-добре - смесен с начукани орехи.
Разтворете в 2 купички сладкарската боя (жълта и червена) и потопете половинките на прасковката първо в жълто, а след това - в червено.
Оваляйте в кристална захар и накрая забодете нещо зелено за дръжка - навремето класика беше клонка чемшир.
Да ви е сладко!