Домашни солени кроасанчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашни солени кроасанчета
Домашни солени кроасанчета
admin
Добавена от: admin
12542
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
2 супени лъжици сол
2 супени лъжици захар
40 гр. прясна мая
200 мл прясно мляко
200 гр. кисело мляко
3 яйца
50 мл. олио
150-200 гр. маргарин/масло
около 150 гр. бяло сирене
1 яйце (за намазване)
сусам

Тези малки кроасанчета отнемат малко повече време за приготвяне, но крайният резултат ще оправдае усилията.

1. Замесва се средно меко тесто от всички съставки и се разделя на 2 части, които веднага се обработват. 
2. Взема се първата част и се разделя на 8 топки, след което всяка топка се разточва на малка кора и се намазва с маргарин / масло. Намазаните кори (с изключение на най-горната) се поставят една върху друга и се разточват заедно на една голяма кръгла кора. 
3. Кората се разрязва на 32 парчета (тънки и дълги) и върху всяко парче се поставя по малко от натрошеното сирене и внимателно се навива на кроасанче. Всички кроасанчета се нареждат в тава с намазнена хартия за печене и се оставят да втасват на топло 1 час и половина. 
По този начин се обработва и другата част от тестото. 
4. Преди печене кроасанчетата се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат на 200 градуса около 25-30 минути.

Забележка: 
При замесването може и да не е необходимо да се сложи цялото количество брашно.,

Отначало кроасанчетата изглеждат много малки, но след втасването значително ще увеличат обема си. 
Докато се обработва първата топка тесто, втората топка е по-добре да стои на студено, защото иначе ще втаса и ще бъде трудно за обработка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft