Тези малки кроасанчета отнемат малко повече време за приготвяне, но крайният резултат ще оправдае усилията.
1. Замесва се средно меко тесто от всички съставки и се разделя на 2 части, които веднага се обработват.
2. Взема се първата част и се разделя на 8 топки, след което всяка топка се разточва на малка кора и се намазва с маргарин / масло. Намазаните кори (с изключение на най-горната) се поставят една върху друга и се разточват заедно на една голяма кръгла кора.
3. Кората се разрязва на 32 парчета (тънки и дълги) и върху всяко парче се поставя по малко от натрошеното сирене и внимателно се навива на кроасанче. Всички кроасанчета се нареждат в тава с намазнена хартия за печене и се оставят да втасват на топло 1 час и половина.
По този начин се обработва и другата част от тестото.
4. Преди печене кроасанчетата се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат на 200 градуса около 25-30 минути.
Забележка:
При замесването може и да не е необходимо да се сложи цялото количество брашно.,
Отначало кроасанчетата изглеждат много малки, но след втасването значително ще увеличат обема си.
Докато се обработва първата топка тесто, втората топка е по-добре да стои на студено, защото иначе ще втаса и ще бъде трудно за обработка.