С миксер се разбиват 4 жълтъка със захарта. Добавя се настърганата кора на 1 лимон. Прибавят се брашното и маслото (предварително разтопено) и се замесва по-твърдо тесто. Тестото се оставя да престои 2 часа на хладно място (може и в хладилника). Отлежалото тесто се оформя с дланите на продълговат фитил и се нарязва на 20 парчета. Всяко парче тесто се разточва на елипса и се навива на руло (като на снимката). Рулцата се подреждат в намазнена тава и се намазват с 1 разбит жълтък. Изчаква се 5 минути да поизсъхне жълтъка, а след това с мокър нож всяко рулце се резва по дължина. Пекат се на 225 градуса 15 минути. По време на печенето рулцата ще се напукат по дължина.
Получават се вкусни и хрупкави бишкоти - чудесни за сутрешното или следобедното кафе!