Домашни хрупкави брецели - от много малко материал излизат две пълни тави!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни хрупкави брецели - от много малко материал излизат две пълни тави!
Домашни хрупкави брецели - от много малко материал излизат две пълни тави!
2202
Домашни хрупкави брецели - от много малко материал излизат две пълни тави!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хрупкави домашни гевречета , тип брецели - хем здравословни, хем много вкусни. Процедурата за приготвянето им е лесна и простичка, а най-хубавото е, че със сравнително малко "материал" излизат много като количество. Нуждаете се от форма за миене, но ако нямате, можете да направите различни форми от това тесто. Ето какво ви трябва:

домашни гевречета със сусам

Домашни хрупкави брецели

Продукти: 

100 мл хладко прясно мляко

половин кубче прясна мая + щипка захар

2 жълтъка

1 цяло яйце

250 г маргарин (или масло)

около 600 г брашно и щипка сол

И още:

За намазване - яйце, сусам, форма за брецели

Приготвяне: 

Натрошете маята в хладкото мляко, добавете малко захар, разбъркайте да се разтвори и оставете на топло място да се активира и разпени. През това време разтопете маслото в микровълновата или на много слаб огън.

Към активираната мая добавете разтопеното масло (маргарин), но не трябва да е горещо, а хладко. След това добавете двата жълтъка и едно цяло яйце, посолете и разбъркайте, докато всички съставки се изравнят.

Започнете да добавяте брашното постепенно. Първо разбъркайте с лъжица или шпатула, докато брашното поеме течните съставки, след което продължете да месите на ръка. Трябва да получите средно твърдо тесто, което да не лепне за ръцете.

Покрийте тестото с кърпа или прозрачно стреч фолио и го оставете на топло място за около половин час или докато се удвои. След това го извадете върху леко набрашнена повърхност и го омесете леко.

Включете фурната да загрее на 200 градуса и с помощта на точилка разточете на кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете брецели със специална формичка, а може и да ги оформите на ръка - направете тънки фитили от тестото, след което ги завийте по указания начин и залепете краищата на тестото:

оформяне брецели

Подредете гевречетата върху тава, застлана с хартия за печене. Съберете отново останалото тесто, омесете го и го разточете на кора, след което процедирайте по горния начин. Повторете, докато изразходите цялото тесто.

домашни брецели

Намажете отгоре с разбито яйце, поръсете със сусам или ким и печете в предварително загрята фурна за около 20 минути или до златисто кафяво. От това количество продукти на мен ми излязоха две пълни тави.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft