Кой ще откаже на медените топчици , слепени с вкусно домашно сладко и оваляни в орехчета? Ние не познаваме такъв човек! Чудният им аромат ще изпълни кухнята ви за броени минути, а дали ще остане за всички - това вече не е гаранция. Толкова са вкусни, пръхкави, мекички, че спокойно можеш да унищожиш половин тава, преди да се усетиш! Ето и лесната рецепта за домашни чудо-меденки със сладко и орехчета:
Домашни чудо-меденки
Продукти:
2 яйца
2 с.л.
2 с.л. кисело мляко
2 к.ч. захар
2 к.ч. олио
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно - колкото е необходимо за меко тесто
За пълнеж и овалване:
сладко по избор
натрошени орехи
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, добавете киселото мляко с угасената в него сода, олиото, подправките, бакпулвера и брашното, и замесете меко тесто.
Разточете на не много тънка кора и изрежете кръгчета с формички или чаша. Подредете на разстояние в застлана с хартия за печене тава.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
След като се охладят, слепете меденките две по две със сладко, а ръбчето оваляйте в натрошените орехи, така че да полепнат по сладкото.
По желание може да ги слепите и с крем по Ваш избор или течен шоколад - още по-вкусно!
Да ви е сладко!