Домашни шоколадови перлички с лешници - с богат и плътен вкус, бързи и без излишна захар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Домашни шоколадови перлички с лешници - с богат и плътен вкус, бързи и без излишна захар
Домашни шоколадови перлички с лешници - с богат и плътен вкус, бързи и без излишна захар
admin
Добавена от: admin
13032
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Разбийте предварително размекнатото масло (маргарин) с миксер на пухкава маса. Добавете 180 гр. ситно настърган шоколад и още 20 гр. шоколад, нарязан на по-едрички парченца.
След като разбиете всичко с миксера, добавете 1 с.л. екстракт от ванилия (ром) или друг естествен аромат на вкус. Разбъркайте.
Към горната смес добавете шоколадовия пудинг на прах и ванилията. Продължете да разбивате, докато всички съставки се смесят и сместа започне да се задържа по бъркалките на миксера - това означава, че вече могат да се оформят топки. Ако сместа стои все още на "прах", сложете купата на топло за 5 мин. (например върху радиатора), за да се загрее. 
Запечете леко ядките в сух тиган и ги смелете. От сместа с навлажнени ръце оформете топчета и ги оваляйте плътно в лешниковия прах. Оставете бонбоните хубаво да се стегнат, преди да ги поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft