Разтръскайте добре всяко яйце. Пробийте отвор откъм тъпата страна и изпразнете яйцата (Използвайте вътрешността им за крем-карамел или козунак например). Изплакнете вътрешността на черупките с вряла вода и ги оставете да се отцедят.
За пълнежа загрейте сметаната и при непрекъснато бъркане пуснете в нея шоколада - 200 г натуралени 200 г млечен. Когато шоколадът се разтопи, оставете сместа малко да изстине. Разбийте на пяна размекнатото масло и сипете в него 100 мл захарен сироп и яйчения ликьор. Прибавете получения маслен крем към разтопения шоколад. С помощта на шприц напълнете яйчените черупки (за да се напълнят добре, те трябва непрекъснато да се разклащат). Поставете ги в хладилника за 3-4 часа, за де се втвърди пълнежът. Готовите яйца може да боядисате, като покриете отворите с украса по желание.
Домашни шоколадови яйца
20 Март 2012
23667
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари