Домашните уж не кусват патладжани, а омитат вече трети буркан! Добре че се правят лесно и още ги има на пазара!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашните уж не кусват патладжани, а омитат вече трети буркан! Добре че се правят лесно и още ги има на пазара!
Домашните уж не кусват патладжани, а омитат вече трети буркан! Добре че се правят лесно и още ги...
14002
Домашните уж не кусват патладжани, а омитат вече трети буркан! Добре че се правят лесно и още ги има на пазара!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата е проста - навремето ми я даде една баба на пазара и от тогава всяка зима ги приготвям. Правят се бързо и лесно, а вкусът им е уникален  

Патладжани по манастирски

Може да си ги направите по два различни начина.

По първия патладжаните предварително трябва да бъдат сварени и залети със солен разтвор . При втория патладжаните, нарязани на кръгчета, се запържват леко и след това се заливат с олио. Важното и при двата е да измиете добре патладжаните, така че да се премахне горчивината. За да направите това, трябва да ги подържите за половин час в солена вода. 
И така, как да си приготвите  патладжани по манастирски

Продукти:

2 кг патладжани

1 глава чесън

1 л вода

1 чаша оцет

2 с.л. сол

олио

по желание - нарязан магданоз

Начин на приготвяне:


1. Измийте и почистете патладжаните. Най-добре е да ги нарежете на кубчета. 
2. Оставете ги за около половин час, така че горчивината да излезе от тях (предварително ги посолете). 
3. Минете чесъна през преса и натъркайте с него патладжаните. 
4. Направете марината: оставете водата да заври, добавете солта и оцета. 
5. Сварете патладжаните в маринатата и ги подредете в буркани, след това залейте с останалата марината и затворете плътно с капаци. 

Има и друг вариант, при който патладжаните са годни за директна консумация : Запържете леко нарязаните на пръстени патладжани, натъркайте със смления чесън и добавете олио. След това ги поставете в хладилника и ги изяжте в рамките на два - три месеца след приготвянето. 

По желание и в двата варианта може да добавите нарязан на ситно магданоз - получава се голяма вкусотия!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft