Мойте Рецепти
Трябват ни 200 грама бял шоколад, три лъжици сладкарска сметана, една лъжичка лимонов или друг екстракт по желание, кокосови стърготини, щипка сол.
Тези шоколадови бонбони се топят в устата, нежни и благи
Предлагаме ви рецептата за чудни домашни шоколадови бонбони. Правят се от бял шоколад и се топят в устата. Толкова са благи и нежни, че няма да се усетите кога сте ги изяли всичките.
Първо трябва да сложим в една тенджерка нарязания или начупен шоколад и сметаната. Необходимо е шоколадът да се разтопи хубаво, но без да завира. Затова ви препоръчваме да го разтопите на тих огън.
След като се получи хомогенна смес, си махаме тенджерата от котлона и прибавяме в нея лимоновия екстракт и щипката сол. Разбъркваме отново много хубаво.
Изчакайте после сместа да се охлади малко, а след това я покрийте с холио и я сложете поне за около два часа в хладилника. Когато видите, че шоколадът се е стегнал, вземете от него с една малка лъжичка и си оформете топчета.
Тези топчета може да ги оваляте в кокосовите стърготини или пък в шоколадови пръчици, или ядки – по ваше желание. Отново ги върнете в хладилника и си ги съхранявайте там като запомнете, че трайността им е около седмица.
Едва ли ще изтраят толкова, защото са уникално вкусни и се унищожават повече от бързо, но ние да си кажем. Добре е като ги поднасяте на трапезата, да бъдат със стайна температура, но може и да са студени. Сигурни сме, че ще останете очаровани.