В купа се смесват маята, солта, захарта и водата. Разбъркват се с вилица. Купата се покрива и се оставя за 5-8 минути настрани.
В друга отделна купа се пресява брашното. Добавят се шупналата мая и зехтинът. Омесва се меко тесто, което се прехвърля върху набрашнена повърхност. Меси се 7-8 минути до получаване на гладко и еластично тесто. Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя на топло за 30-60 минути или докато увеличи обема си 2 пъти.
Фурната се загрява на 220 градуса. Огнеупорна тава се намазва с 1/2 с.л. зехтин. Втасалото тесто се премесва. Разделя се на 4 части. Всяка част се разточва на питка (24 см.). Върху едната половина се поставя 1/4 от шунката, гъбите, сиренето и марулята, като 2 см. от края се оставя непокрит. Ръбът на пицата се намазва с вода. Пълната половина се похлупва с другата. Краищата се защипват добре (с вилица или се прави шев с прехлупване с пръсти).
Приготвените калцоне се нареждат в тавата. Намазват се отгоре с разбито яйце. Поръсват се с едрата сол и черен пипер. Пекат се 10-15 минути или до златист цвят и хрупкава коричка.
Домашно калцоне с гъби и маруля
30 Март 2012
17583
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари