Домашно маскарпоне си приготвям редовно у нас -Много лесно се приготвя и после го слагам в много рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашно маскарпоне си приготвям редовно у нас -Много лесно се приготвя и после го слагам в много рецепти
Домашно маскарпоне си приготвям редовно у нас -Много лесно се приготвя и после го слагам в много...
1254
Домашно маскарпоне си приготвям редовно у нас -Много лесно се приготвя и после го слагам в много рецепти
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме прекрасна рецепта за сирене маскарпоне , което ще бъде много по-вкусно от купеното в магазина и по-евтино.

Маслеността на маскарпонето ще зависи от маслеността на използваната заквасена сметана.

С това сирене можете да направите любимата си торта тирамису.

От 1 кг 500 г сметана се получават около 1 кг 100 г сирене.

По желание може да добавите сол и черен пипер към сиренето.

съставки:

✓ Заквасена сметана 21% – 1 кг 500 гр.

Рецепта за готвене

Ще ни трябва гевгир и тенджера с малко по-голям диаметър, за да може гевгирът да влезе в него.

Слагаме тенджерата на масата. Сгъваме марлята на пет слоя.

Поставете гевгир върху тенджерата и покрийте с нагънат тензух.

Внимателно разпределете заквасената сметана.

Продуктът трябва да се съхранява в хладилник.

Завържете марлята плътно - заквасената сметана трябва да е добре уплътнена.

Поставете тежест 2-4 кг върху горната част на гевгира.

Поставяме заквасената сметана в хладилника за три дни, така че суроватката да се отцеди в тенджерата и да се окаже нежна и вкусна.

Съхранявайте сиренето в хладилник, но не много дълго, тъй като е натурален продукт и бързо се разваля.

Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft