За панировката:
600 гр. брашно
260 гр. нишесте
2 яйца
2 пакетчета бакпулвер
800 мл. вода
Освен това:
250 гр. корнфлейкс
1,5 кг. пилешко месо
Стъпка 1: В купа смесете брашното, нишестето, яйцата, бакпулвера и 650 мл вода. Бъркайте сместа с ръка, за да се разбият бучките, които са се образували. След това добавете 100 мл олио. Постепенно долейте още 150 мл вода.
Стъпка 2: Напълнете Делимано гурме кукъра (или друг подобен уред) с 2-3 литра олио и включете на функция Flash Fry (пържене в олио).
Стъпка 3: Вземете 5 бутчета, 5 крилца и 5 пилешки пържоли, разрязани на половинки.
Всяко парче месо потопете в панировката, оваляйте в корнфлейкс и пуснете директно в загрятото олио. Трябва да се изпържи до златисто.
При необходимост регулирайте температурата на уреда.
По желание може да поднесете пилешкото със сос, приготвен по следния начин: няколко супени лъжици горчица, смесени с една супена лъжица мед, малко сол и една супена лъжица вода. Сместа се разбърква добре, докато стане еднородна.
СЪВЕТ: Винаги правете панировката на ръка, за да може да усетите плътността. Идеалната плътност е като смес за американски палачинки.